Access Sistemi Nedir?

Faydalı Bilgiler

Access Sistemi Nedir?

Kartlı geçiş kontrol sistemleri; belirlenen bir alana, belirli yetkiler varilmiş kişilerin tanımlanan aralıklarda giriş çıkışını sağlayan sistemlerdir. Kartlı geçiş sistemlerinde kart okuyucular daha önceden tanımlanmış kartların okutulması sonucu kapı kilidine tetik vererek kapıyı açtırabilir, turnikeye kuru kontak vererek geçişi sağlar ve istenirse otopark bariyerlerini de kumanda edebilir. Kartlı geçiş sistemi okuyucuları yaklaşık 5-10 cm mesafeden kartın okuyucuya yaklaştırılması ile mifare (13,56 mhz) yahut proximity (125 khz) kartları okuyabilir.

ENKA Kartlı geçiş cihazları; iç ortam ve dış ortam (su geçirmez) olarak üretilmiş olup 2 yıl sistem 10 yılda yedek parça garantili olarak Türkiye distribütörü olan firmamız tarafından en uygun fiyat ve ödeme koşulları ile satılmaktadır. Kartlı geçiş sistemlerini; Standalone, offline, panelli ve online olarak dört ayrı sınıfta değerlendirilebilir.

STANDALONE KARTLI GEÇİŞ SİSTEMİ

Bilgisayardan bağımsız olarak çalışan bu sisteme ilk olarak master kart okutulur, akabinde okutulacak tüm kartları tanıt ve bundan sonraki okumalarında geçiş yetkisi verir. Kart okuyucunun tetik süresi istenildiği gibi ayarlanabilir. Tetik olarak kuru kontak verdiği için elektronik kilit, manyetikkilit ve elektrikli kilit karşılıklarını açtırabilir. Kart okutarak giriş çıkış yapılabileceği gibi şifre okutularak da geçiş sağlanabilir. Sabotaj yapılması durumlarında alarm vererek kendini kapatma gibi özelliklere sahip olan standalone kartlı geçiş sistemleri apartman kapılarında göstergeç olarak kullanılabildiği gibi ofis, depo ve tüm oda kapılarında güvenle tercih edilebilir.

OFFLINE KARTLI GEÇİŞ SİSTEMİ

Off-line kart okuyucular bilgisayarın açık olmasına gerek kalmadan okutulan kartları hafızasında saklayabilir. Kartlara geçiş zone ları tanımlanarak hangi kartın hangi günlerde yahut hangi saatlerde kullanılabileceği detaylandırılabilir. Kartlı geçiş kontrol programı aracılığı ile tüm geçiş log ları bilgisayara aktarılarak kart bazında, kapı bazında ve seviye bazında istenilen raporlar alınıp mail yada yazıcı çıktısı olarak belge haline getirilebilir. Kart tanımlamaları önce bir cihaza tanıtılır ve kart numaraları yazılıma çekilir. Akabinde kaç adet kart okuyucu var ise belirlenen kart numaraları geçişin yapılabilmesi için kolay bir şekilde transfer edilebilir. Yeni bir geçiş kontrol kartı oluşturmak yahut silmek yada geçiş yetkisini kaldırmak saniyeler içerisinde yapılır.

Herhangi bir geçiş kontrol paneline ihtiyaç duymazlar, çünkü her bir cihaz ayrı bir panel olarak çalışır. IP tabanlı olan kartlı geçiş terminalleri en yakın network switch e takılarak sisteme dahil edilir. Kartı okutan kişilerin adı soyadı yahut ona kartı okutması esnasında verilecek özel bilgiler renkli ekran aracılığı ile aktarılır.

PANELLİ KARTLI GEÇİŞ SİSTEMİ

4,8 yahut 16 tane kart okuyucu reader ın bağlanabileceği bu sistemde; Wiegand readerlar kullanılır. Wiegand readerlar hafızalarında herhangi bir bilgi tutmazlar, kartı okuduğu anda kart numarasını bağlı olduğu panele ulaştırır. Panel geçiş yetkisinin verilip verilemeyeceğinin kararını verir ve sonuç sinyalini tekrar Wiegand kart okuyucuya gönderir. Wiegand kart okuyucu ise gelen sonuç bilgisine göre kapıyı açtırır yahut açtırmaz.

 

ONLINE KARTLI GEÇİŞ SİSTEMİ

Online sistemlerde bilgisayarın kullanım esnası da açık kalması gerekmektedir. Geçiş yetkileri, geçiş zaman tanımları ve geçiş adetleri program üzerinden tanımlanır. RS 232/485 ile çalışan kart okuyucular konvektör aracılığı ile bilgisayarın seri portuna bağlanır. Kartı okuyan reader bilgiyi hızlı bir şekilde bilgisayara kurulu olan geçiş kontrol programına iletir. Program, daha önceden tanımlanan bu kart numarasının yetki kontrolünü yapar ve tetik ver yahut verme komutunu tekrar okuyucu gönderir.

Paylaş

Faydalı Bilgiler